Video: ‘Diervoer: de basis voor gezonde dieren en mensen

Diervoer vormt de basis voor gezonde dieren en gezonde mensen. Die boodschap vertelt de video van Nevedi over diervoederproductie. Diervoederproducenten leveren veilig en verantwoord voer voor dieren en zorgen zo samen met veehouders...
Nevedi_diervoer_news_detail

Nevedi lanceert video ‘Diervoer: de basis voor gezonde dieren en gezonde mensen’

Diervoer vormt de basis voor gezonde dieren en gezonde mensen. Die boodschap vertelt de video over diervoederproductie, die Nevedi vandaag lanceert. Diervoederproducenten leveren veilig en verantwoord voer voor dieren en zorgen er zo samen met veehouders voor dat consumenten elke dag kunnen genieten van smakelijk vlees, zuivel en eieren.
De circa 100 diervoerproducenten in Nederland maken jaarlijks 12 miljoen ton diervoer in vele soorten, variërend van brok, voermeel, vochtrijk voer of melkpoeder. De kennis en expertise van de branche zorgt ervoor dat het voer de voedingsstoffen en voederwaarde heeft die dieren nodig hebben. Grondstoffen zijn van hoge kwaliteit. Gebruikte soja en palmolie zijn duurzaam gecertificeerd; de levensmiddelenindustrie levert co-producten als bietenpulp, aardappelschilleen bierborstel. Het merendeel van de verwerkte grondstoffen is niet bruikbaar voor mensen, waarmee de branche een voorname schakel is in een groene, circulaire economie. De diervoederindustrie biedt zelf werk aan 5.500 werknemers en heeft een gezamenlijke omzet van 5 tot 6 miljard euro per jaar.

De video is gefinancierd door de leden van Nevedi en maakt deel uit van de PR-Kit, die ook een lespakket, spreekbeurt en animatiefilmpje omvat.

Nevedi
Nevedi behartigt de collectieve belangen van de Nederlandse diervoederindustrie. De sector bestaat uit fabrikanten van mengvoeders, premixen en kalvermelkpoeder en leveranciers van vochtrijke diervoeders (bijproducten van de levensmiddelenindustrie). Bij Nevedi zijn 95 diervoederbedrijven en voerleveranciers aangesloten. Samen vertegenwoordigen zij circa 95% van de totale productie in Nederland.

bron: Nevedi
Terug naar het nieuwsoverzicht